Informatie en Reglement

een applicatie van
Algemeen

Goorse Tourpoule: van spelletje naar volwassen poule

Wat in 1988 begon met een spelletje voor paar tourliefhebbers is uitgegroeid tot een volwaardige tourpoule met zo'n 300 deelnemers. In de loop der jaren is de Goorse Tourpoule met de tijd meegegaan. Werden de tussenstanden ooit éen keer per week uitgereikt op papier, nu zijn na elke etappe de klasseringen terug te vinden op deze website. Natuurlijk is de strijd om de punten belangrijk, maar wij vinden gezelligheid minstens net zo onmisbaar. Er wordt niet alleen meer gestreden om het algemeen klassement, ook in het punten-, berg- en jeugdklassement is de strijd tegenwoordig fel. Om nog maar te zwijgen over het teamklassement.

Gezelligheid tijdens de 'zaterdagmiddagen'

Zoals gememoreerd: gezelligheid is de belangrijkste pijler onder de GTP. Elke zaterdagmiddag is er tijdens de tour een heus tourcafé. Op een groot scherm volgen we onder het genot van een hapje en een drankje de etappe van die dag. Zaterdag nummer één staat in het teken van inschrijven c.q. betalen. Bij de editie van dit jaar (2022) is dat iets anders omdat de Tour de France al op vrijdag 1 juli begint. De inschrijving via deze site begint zodra de rugnummers/definitieve ploegen bekend zijn, dat zal hopelijk dinsdag/woensdag bekend zijn. Op zaterdag 2 juli kan de inschrijving dan worden betaald tussen 14.30 en 16.30 uur, waarbij elke deelnemer een consumptie krijgt aangeboden. In het verdere verloop van de Tour krijgt de koploper van het teamklassement, indien aanwezig, een pitcher bier aangeboden.

Klassiek en ludiek: het rugnummerspel

Het is inmiddels een klassieker: het rugnummerspel. Kom je naar het tourcafé dan maak je kans op leuke prijzen in dit ludieke spel. Je krijgt een rugnummer van een willekeurige renner toegewezen door onze ludieke 'bingo-machine' waarmee je leuke (geld)prijzen kunt winnen. 

P(a)rijsuitreiking

De laatste zondag van de Tour staat bij de GTP in het teken van de prijsuitreiking. We volgen de etappe naar de Champs d'Elysee op een groot scherm. Zodra de gele trui over de finish is, gaat er een vat bier namens de organisatie aan de tap. Voor een lekker hapje wordt ook gezorgd. Dan gaan de rekenmeesters aan het werk en worden zsm de einduitslagen van de Goorse Tourpoule bekend gemaakt.
 

Informatie

Namens de organisatie wensen wij je veel plezier met de Goorse Tourpoule en hopen wij je regelmatig tegen te komen in onze thuishaven café De Ster.

Mede mogelijk gemaakt dankzij onze sponsoren.